неделя, 11 декември 2016 г.

                                                                 Коледни бонбони

Предколедните дни са време за споделени моменти, време, в което можете да изработите заедно с любимите си хора нещо красиво и вкусно.
Тези бонбони, които ще ви предложа, са изключително лесни за приготвяне. Можете дори да предоставите тази възможност на децата сами да ги оформят.

Продуктите за бонбоните са няколко, а дозирането е "на око":

около 8 бисквити "Орео" ( двойни) може да използвате и повече разбира се, ако решите да направите по-голямо количество бонбони.
30-40 г лешници
2 с.л. пудра захар
1-2 с.л. ликьор (по избор или с какъвто разполагате)
2-3 с.л. сладкарска сметана
1ч.л. инстантно(разтворимо) кафе 
1 ванилия
С блендер смилате бисквитите. Предварително ги отлепвате и (до колкото е възможно) ги почиствате от крема, с който са слепени. Ядките изпичате, почиствате от люспите (до колкото е възможно) и също смилате в блендера. Не ги мелете прекалено много, нека останат и по-едри парченца.
Смесвате в купа смлените ядки и бисквити, добавяте и пудрата захар. После прибавяте ликьора, сметаната с разтвореното в нея кафе и ванилия. Течните съставки дозирате така, че да се получи твърдо, почти нелепкаво тесто.
След това всичко се обърква. От тестото оформяте малки топчета, които после овалвате в пудра захар.
Могат веднага да се консумират, а ако решите да ги съхраните, трябва да ги държите на хладно и сухо място, за да не се овлажняват.
Изключително красива идея за подарък, когато са подредени в кутия!

Да ви е сладко! И празнично!

Няма коментари:

Публикуване на коментар